Woonlandschap de Leyhoeve de Publieksprijs VKG Architectuurprijs 2018 gewonnen

Ramenfabriek op ’t Hoog heeft ons vereerd door het project Woonlandschap De Leyhoeve in Tilburg voor te dragen voor de VKG Architectuurprijs 2018.  Voor dit project van opdrachtgever Roozen van Hoppe heeft Ramenfabriek op ’t Hoog de kunststof gevelelementen geleverd.

De VKG Architectuurprijs 2018 heeft als criterium: opgeleverde projecten waarin op een intelligente en overtuigende manier duurzaamheid, uitvoeringstechniek en esthetiek bij elkaar zijn gebracht. De krapte op de woningmarkt zorgt voor toenemende vraag naar betaalbare onderhoudsarme nieuwbouwwoningen. Tegelijkertijd stelt de wens om circulariteit breed toe te passen nieuwe eisen aan architectonische oplossingen. De VKG wil als belangenbehartiger van de kunststof gevelelementen industrie met de prijsvraag op een positieve manier binnen deze opgaven de aandacht vestigen op het kunststof kozijn als een serieus alternatief voor andere kozijnmaterialen.

Bij de beoordeling let de jury zowel op esthetische aspecten als op de mate waarin uitvoeringstechnische en ecologische problemen zijn opgelost. De inzendingen worden beoordeeld op basis van de esthetische kwaliteit van de toepassing van kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) in het ontwerp. De jury zal nadrukkelijk de duurzaamheid en de uitvoeringstechniek in de beargumenteerde keuze voor kunststof gevelelementen meewegen voor deze opgaven.

Uit de ingezonden nieuwbouw- en renovatieprojecten worden door de jury 5 projecten genomineerd voor de Publieksprijs. Bezoekers van de VKG website kunnen op hun favoriete project stemmen.

In samenwerking met ‘de Architect’ is op 28 mei 2018 voor de twaalfde maal de VKG Architectuurprijs uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan architectuurprojecten waarin gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) van kunststof op een duurzame, verantwoorde en esthetische wijze deel uitmaken van zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Voor ons project Woonlandschap de Leyhoeve in Tilburg hebben wij de Publieksprijs VKG Architectuurprijs 2018 gewonnen. Wij zijn trots op dit resultaat, dat is gerealiseerd doordat Ramenfabriek op ’t Hoog dit project heeft ingeschreven voor de VKG Architectuurprijs 2018. Wij zijn blij met de erkenning van het publiek voor dit innovatieve Woonlandschap. Wij feliciteren de opdrachtgever / initiatiefnemer Roozen van Hoppe en de leverancier Ramenfabriek op ’t Hoog van harte met dit mooie resultaat.