Werkgebied

Bij het creëren van gebouwde omgeving komen veel aspecten aan de orde. Wij hebben ons in de afgelopen jaren dan ook verbreed tot een veelzijdig architectenbureau waarbij wij ons naast vormgeving ook richten op praktische en functionele oplossingen voor zowel de korte als de lange termijn en op zowel grote als kleine schaal.

Vanuit problemen uit de praktijk en eisen uit het bouwbesluit, in alle takken van ons vakgebied, zijn onze medewerkers zich gaan specialiseren in verschillende onderdelen. Zo kunnen wij, naast het ontwerpen van een bouwwerk, onder andere adviseren op het gebied van daglicht en ventilatie, brandpreventie, geluid en isolatie. Dit niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij verbouw- en renovatieprojecten. Daar naast hebben wij o.a. de volgende extra expertises in huis: stabu bestekken, projectcoördinatie en directievoering. Hierdoor kunnen wij de uitvoering van bouwwerkzaamheden op correcte en onafhankelijke wijze begeleiden.

Marquart Architecten is ook een leerbedrijf voor aankomend talent, want zelf zijn wij immers ook zo begonnen. Wij hebben afhankelijk van onze planning ruimte voor stagiaires van diverse opleidingsniveaus (mbo, hbo en universiteit). Ons kantoor is een erkend leerbedrijf, aangesloten bij Fundeon en Ecabo.