Sporthal Dongemond Raamsdonkveer wordt in januari 2014 in gebruik genomen

De bouw van de nieuwe sporthal bij het Dongemond College in Raamsdonksveer is bijna gereed. Momenteel wordt door de bouwcombinatie Vaessen/Oome en de installatiebedrijven Rodenburg (W en E) en De Meijer (Gawalo), allen uit Raamsdonksveer, de hand gelegd aan de laatste afwerkingen. Bijzonder aan dit project is dat lokale bedrijven het multifunctionele complex gezamenlijk realiseren. Daardoor is de betrokkenheid extra groot.

Begin januari wordt de sporthal in gebruik genomen door de school en enkele sportverenigingen. Tevens is vanaf januari het bestuurskantoor van het Dongemond College in het pand gevestigd. Na de ingebruikname van de nieuwe sporthal worden de bestaande verouderde gymzalen op het terrein gesloopt en wordt het parkeerterrein uitgebreid.

De nieuwbouw bestaat uit twee bouwlagen en sluit door gebruik van rode en zwarte bakstenen aan bij de bestaande schoolgebouwen. Het nieuwe gebouw voorziet in een moderne sporthal van 28 x 48 x 7 meter, welke is op te delen in drie onderwijscompartimenten, en een gymlokaal  van 25 x 18 x 5,5 m. Het gymlokaal krijgt uitgebreide ICT-voorzieningen die het mogelijk maken deze zaal ook als officiële examenruimte te gebruiken. Op de begane grond komen een multifunctionele ruimte, acht was- en kleedruimten en een tribune. Op de verdieping komen de kantoorruimten voor het Dongemond College.