Eerste handeling De Leyhoeve

Na zeven jaren voorbereiding is op 1 oktober 2014 met een groot zorgcongres en het symbolisch slaan van een eerste paal gestart met de bouw van Woonlandschap De Leyhoeve. Woonlandschap De Leijhoeve is gesitueerd aan de rand van het grootste park van Tilburg, het Leijpark. Het terrein is uitstekend ontsloten via de Kempenbaan. Het complex bestaat uit 200 hoogwaardige, luxe en levensloopbestendige huurappartementen en 85 PG-suites. Het gebouw beschikt over vele voorzieningen en faciliteiten die het leven van een Leyhoevenaer aangenamer maken en de zelfredzaamheid van de bewoners vergroten. Het concept kenmerkt zich door gastvrijheid als kernwaarde te hanteren in een veilige omgeving met de garantie van 24 uurs-zorg-op-maat indien dit wenselijk is.

Het idee voor De Leyhoeve is geboren uit persoonlijke omstandigheden van projectontwikkelaar Hendrik Roozen. Hij werd geconfronteerd met de situatie dat mensen die hun hele leven samen lief en leed hebben gedeeld vanwege zorgbehoefte, uit de vertrouwde woonomgeving worden gehaald en bovendien vaak uit elkaar worden gehaald. Ze kunnen vervolgens op afspraak een kopje koffie met elkaar drinken. Omdat Hendrik Roozen dergelijk toekomstperspectief voor zijn moeder niet zag zitten, is hij gaan nadenken over oplossingen. Vanuit het hart is daarmee het concept van Woonlandschap De Leyhoeve geboren.

Op 2 oktober 2014 vond een symbolische eerste handeling plaats tijdens een lunch met de toekomstige bewoners van dit prachtige project.